Снимка: Булфото18 лекари от карловската МБАЛ Д-р Киро Попов“ хвърлиха днес

...
Снимка: Булфото18 лекари от карловската МБАЛ Д-р Киро Попов“ хвърлиха днес
Коментари Харесай

18 лекари от болницата в Карлово подадоха оставки

Снимка: Булфото

18 лекари от карловската МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ хвърлиха през днешния ден оставки пред шефа на здравното заведение доктор Христо Пелев.  

Това е целият лекарски състав в болничното заведение, оставки не са подали единствено двама лекари, които през днешния ден са били в отпуск. Причината е разкриването на Спешен денонощен кабинет, което бе оповестено публично през вчерашния ден,  7 май, от Дани Каназирева, регионален шеф на Пловдивска област и ръководител на Областния спешен щаб за битка с ковид. Намеренията на щаба са били да подкрепи района в обстановката на пандемия от ковид, защото единствено карловската болница в региона е избрана да приема пациенти с ковид, написа standartnews.com.

Аргументите на лекарите от карловската болница са, че новооткритият Спешен кабинет се явява междинно и излишно звено сред Спешна помощ и кабинета за битка с COVID-19, оголен още през март и отделенията на болничното заведение. Новият кабинет от една страна ще натовари  медиците от болничното заведение и личния състав до неспособност да извършват всички задания по веригата, въпреки това той би трябвало да се финансира от постъпленията по клинични пътеки, които сега са мощно редуцирани, изясни доктор Дориана Маринова, ръководител на БЛС в Карлово.

Днес лекарите от МБАЛ - Карлово, членуващи в Българския лекарски съюз,  са провели заседание и са коментирали обширно новата обстановка. 

Физически е невероятно 18-20 лекари от болничното заведение да покриват непрекъснато отделенията, в които работят и да съветват Спешна помощ и кабинета за COVID-19, новият кабинет е непотребен, безапелационни са лекарите от карловската болница. Засега въпросът с оставките им остава открит.

Управителят на болничното заведение доктор Христо Пелев съобщи, че е кабинетът ще започва в понеделник, а  той ще уведоми за обстановката кмета на общината, ръководителя на Общинския съвет и комисията по опазване на здравето в локалния парламент.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР